"Ja, je hebt lange benen hè.."

Hoe vaak heb ik deze reactie al wel niet gehoord... En niet alleen bij het passen van een legging, maillot of broek. Nee ook in bioscopen, treinen, vliegtuigen, meubelzaken, bij autodealers.. noem maar op

Dat ik lange benen heb weet ik zelf ook wel. Maar dat betekent toch niet dat ik met hoog water - beenmode hoef rond te lopen? of dat ik er dus eigenlijk zelf schuld aan heb dat ik ruim 2 uur lang zowel m'n rug als m'n benen in een hoek van 90 graden moet houden in bioscopen, theaters of openbaar vervoer? (ja heeeel comfortabel)


Of neem eens de zitvlakken van meubels; een eetkamerstoel is nog tot daar aan toe. Maar zelfs de vrouw met lange benen wil wel eens onderuit hangen op een bank zonder er halves af te rollen. En het ergste is dan de reactie krijgen: "ja mevrouw, u heeft lange benen hè.."


30 procent van onze vrouwelijke bevolking is boven de 175 cm. Volgens cijfers van het CBS blijkt zelfs dat de gemiddelde lengte van een volwassen vrouw 169,6 cm is. En.. de verwachting is dat dit nog stijgt de komende jaren.


Het zou heel fijn zijn als ontwerpers, architecten en fabrikanten hier op anticiperen. Want niet alleen Nederland is goed vertegenwoordigd in lange benen, ook bijvoorbeeld België en Noorwegen behoren tot het landenlijstje van langste vrouwen wereldwijd.


Oja, en het zou fijn zijn als de verkoper mijn lange benen niet meer als excuus gebruikt voor zijn krappe zitplaatsen, te korte beenmode en te kleine meubelvlakken. Want hé, zo lang ben ik dus inmiddels niet met mijn 1 meter 80.

Gegroet!

Reacties

  1. Nancy Peeters Nancy Peeters

    Waahaahaa smakelijk gelachen bij het lezen van dit stukje. Heb me nooit gerealiseerd hoe stompzinnig zo'n reactie eigenlijk is. Benieuwd naar je volgende artikelen!

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    √ Duurzaam geproduceerd in NL √ Niet goed? geld terug √ Gratis verzending vanaf 70 euro Verbergen