Waar wordt jouw legging gemaakt?

Heb jij enig idee hoe jouw legging of broek is gemaakt? Denk je er wel eens over na? Ik wel. En daarom zie ik nu veel beter de waarde van een kledingstuk.

Heb jij enig idee hoe jouw legging of broek tot stand komt? of waar hij gemaakt wordt? Ik weet het wel. Ik ging als communicatiedeskundige ineens kleding ontwerpen dus ik moést wel

Mijn missie was om iedere vrouw met lange benen van lange leggings te voorzien. Toen bleek dat je een lange legging niet gewoon ergens inkoopt, besloot ik ze zelf te laten maken. Onder m'n eigen label MadameLiz. Zo gezegd, zo gedaan.

Ik kwam in contact met een Nederlands atelier. Zij stuurden me naar groothandels om stoffen te zoeken. Die groothandels vindt je bijvoorbeeld in Weesp. Daar heb je een heel industrieterrein vol met stof en fournituren leveranciers. De stoffen worden veelal in Turkije geproduceerd. In de groothandels heb je vaak basisstoffen en collectiestoffen. Ik ging samen met een vriendin die kant op en we namen van een paar stoffen wat meters mee voor de samples.

Daarna gingen we samen aan de slag met het patroon. Ik had eerst geen benul van lengtematen. De leggings moesten gewoon lang. Ik weet nog wel dat een winkel eens aan me vroeg welke lengtematen ik dan kon leveren. Ik: "oh geen idee, ze zijn gewoon extra lang". We begonnen met S t/m XXL en het atelier adviseerde mij dat M & L de meest verkochte maten zijn. Later bleek, dat mijn klanten vooral L & XL dragen. Anyway, je moet ergens beginnen. 

Het patroon is de afgelopen 3 jaar op basis van de referenties van klanten nóg beter gemaakt. Toen we uiteindelijk konden starten, begonnen we met 4 basic leggings. Achteraf gezien in lengtemaat 36. Het atelier legt al de lagen stof op elkaar en snijdt de patronen er uit. De naaister naaien de delen vervolgens aan elkaar en zet het elastiek erin.


Alles wordt met de hand gedaan. Confectiewerk vraagt aandacht, een secure werkhouding en techniek. Door de productie in NL te houden, is de controle makkelijker. En de communicatielijnen zijn kort. Ideaal wat mij betreft en het stimuleert meteen de Nederlandse economie ;)

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    √ Duurzaam geproduceerd in NL √ Niet goed? geld terug √ Gratis verzending vanaf 70 euro Verbergen