Wat gebeurt er toch met ons [mode] klimaat?

Het klimaat is van slag, maar de mode ook. Wat is er aan de hand met alle seizoenen?

Ik begrijp het niet meer; terwijl de zomer nog tot 21 september duurt, kruipen de naaktslakken nu al door de tuin en vallen de eikeltjes en kastanjes al van de bomen. Het lijkt wel alsof de hele natuur in de war is door die aanhoudende warmte van de afgelopen maanden.

Is er een verschuiving gaande van de jaargetijden? of is het klimaat alleen deze zomer/herfst van slag?


Mode en collecties gaan - meestal - parallel met de seizoenen. Maar ook dat lijkt wel helemaal van slag te zijn! Weet je nog die tijd dat je 2 sales per jaar had? na de kerst én in de zomer. Nou.. nu heb je 'voorjaarssale', 'najaarssale', eigenlijk lijkt het 't hele jaar door wel sale. Ik was begin augustus in Alkmaar, even shoppen. M'n vriend Henk zocht wat t-shirts. T-SHIRTS! gewoon, simpele. "Nee meneer, we hebben nu alweer de najaarscollectie hangen".. Het was f*cking beging augustus [lees: 25 graden]!


Ik snap het niet meer, ik hoop dat moeder natuur zich snel weer aanpast aan de jaargetijden zoals ze op m'n kalender staan. Of als dat niet meer mogelijk is, dat de natuurdeskundigen mij dan vertellen wanneer ik m'n tuinset weer kan opbergen en m'n sjaals weer van zolder kan halen. Want dan krijgen de grote modemerken ook hun verstand weer terug. En kun je in de zomer weer T-shirts kopen en in de winter weer warme panty's ofzo.


Zo, dat moest me even van het hart. 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    √ Duurzaam geproduceerd in NL √ Niet goed? geld terug √ Gratis verzending vanaf 70 euro Verbergen